På den republikanske siden har McCain, senator fra Arizona, nesten dobbelt så stor oppslutning som Mike Huckabee som seilte opp som seierherre ved det første nominasjonsmøtet i Iowa. McCain har 33 prosent mot 18 prosent for den tidligere Arkansas-guvernøren.

Ifølge målingen som er gjort for CBS og New York Times, leder McCain nå både blant konservative og moderate republikanere og anses av begge grupper for å være den kandidaten som er best egnet til å slå demokratenes kandidat.

Rudy Giuliani, som tidligere lå først, men som har satset alt på primærvalget i Florida og supertirsdagen når det er nominasjon i 23 stater, mistet over halvparten av sin støtte i forhold til forrige måling. 10 prosent støtter nå ham, ned fra 22.

Det er likevel klare tegn i tallene til at kampen langt fra er avgjort. 72 prosent av de spurte sier de kan komme til å ombestemme seg, og under halvparten sier de sterkt støtter sin kandidat nå.

På den demokratiske siden leder Hillary Clinton over Barack Obama med 42 prosent mot 27 prosent. John Edwards ligger langt bak med 11 prosent.

Men ingen av kandidatene kan regne med solid støtte. 39 prosent av Clintons velgere sier de ennå ikke er sikre, mens 43 prosent av Obamas sier det samme.

LEDER: Hillary Clinton ligger godt an ifølge ferske meningsmålinger, men trygg er hun ikke. For hele 43 prosent av velgerne hennes er fremdeles utrygge.
BRIAN SNYDER / REUTERS