På en fersk måling leder han med 4 prosentpoeng på Barack Obama.

Meningsmålingen er utført av magasinet USA Today og Gallup Poll og gir John McCain en oppslutning på 50 prosent.

Demokratenes presidentkandidat Barack Obama har 46 prosent av de spurte bak seg.

McCain har ikke kunnet vise til en så stor ledelse over Obama siden det ble klart at de to kom til å bli sine respektive partiers kandidater i høstens presidentvalg.

Palin-effekt McCains visepresidentkandidat Sarah Palin har fått mye skryt for sin tale på landsmøtet. Ifølge McCains rådgivere er han henrykt over «lagvenninnen» og ikke det minste sjalu på all oppmerksomheten hun har fått den siste tiden.

– Selvsagt er han ikke det. Han er henrykt. De roper jo navnet til McCain også, påpeker rådgiveren Mark Salter.

I stedet for å reise tilbake til delstaten Alaska der hun er guvernør, skal Palin nå drive valgkamp sammen med McCain noen dager.

– De har det fint sammen. McCain mener det er best at de reiser sammen i noen dager til, sier Salter.

Gir første TV-intervju Søndag ble det samtidig klart at Sarah Palin endelig skal gi sitt første TV-intervju. Det er TV-kanalen ABC som får æren av å sette Palin til veggs.

Demokrater så vel som republikanere har lenge ymtet frampå om det ikke snart er på tide at visepresidentkandidaten møter pressen ansikt til ansikt.

– Hun er ikke redd for å svare på spørsmål. Men det er vi som styrer vår egen valgkamp, ikke media. Vi følger vår egen timeplan, fastslår John McCains valgkampsjef Rick Davis.

Biden ser fram til debatt Palins demokratiske motstykke, Joe Biden, uttalte på NBC-programmet «Meet the Press» han ser fram til en debatt med henne.

– Hun er en smart og tøff dame, så jeg tror hun kommer til å bli en formidabel motstander, sa Biden.

Han understreket at han i løpet av sin lange politiske karriere har møtt en rekke intelligente kvinner til debatt og at Palin ikke vil bli noe annerledes i så måte. Samtidig påpekte han at han har en rekke spørsmål til sin republikanske rival.

– Hun holdt en fin tale på landsmøtet, men hun nevnte ikke et ord om helsepolitikk, ikke et ord om miljø, ikke et ord om middelklassen, listet Biden opp.

Etter planen skal Biden og Palin møtes til debatt 2. oktober på Washington-universitetet i St. Louis.

Hvem mener du skal bli ny amerikansk president? Si din mening!

JIM YOUNG
ERIC MILLER