McCains beslutning om å overse partiaktivistene på første rad og i stedet fri til velgere i sentrum, kan ha vært en risikabel strategi, skriver Politico.

– Talen ble en skarp kontrast til jubelropene som hilste de sviende, partipolitiske angrepene fra visepresidentkandidaten onsdag kveld, skriver nettstedet.

Her kan du lese talen (ekstern lenke)

McCain brukte talen til å fremheve sin karakter og patriotisme, og han snakket om hvordan tiden som krigsfange i Vietnam formet ham som menneske. Han forsøkte å forsikre velgerne om at han har den erfaringen som skal til for å lede landet.

– Dette var ikke noe fyrverkeri, men McCain leverte som forventet, skriver BBC i en analyse.

Også den britiske rikskringkastingen bruker mye plass på å beskrive stemningsskiftet fra onsdag til torsdag. Der Palin fikk folk til å sprette opp i spontan jubel, måtte McCain ofte nøye seg med applaus for sitt politiske budskap.

– Manglet energi

Heller ikke republikanske delegater var i ekstase etter å ha hørt sin presidentkandidat fra talerstolen torsdag kveld.

– Etter den ekstatiske stemningen onsdag kveld synes jeg ikke han klarte å følge opp med den samme energien. Men budskapet var bra, sier Peter Deputy fra Indiana til Politico.

Ronald Wanglin fra Louisiana beskriver talen som oppriktig:

– Men han klarer ikke helt å få opp entusiasmen som må til. Dette er folk som vil ha inspirasjon, noe Sarah Palin klarte å gi dem.

Politikk

John McCain tok punkt for punkt for seg hva han som president vil gjøre med skatter, utdanning og ikke minst i energipolitikken.

– Vi vil produsere mer energi her hjemme, sa McCain, som også snakket mye om at han vil jobbe for befolkningen, på tvers av partigrenser, for å gjøre USA trygt.

Presidentkandidaten holdt på i rundt 50 minutter, og i den første halvtimen ble han stadig avbrutt av jublende tilskuere som ropte «USA! USA! USA!» Scenen var for anledningen bygget om slik at McCain skulle komme nærmere publikum.

Lite kritikk

Talen hadde få spark til Demokratene og Barack Obama. Det hadde han overlatt til visepresidentkandidat Sarah Palin kvelden i forveien – en vanlig arbeidsdeling i amerikanske valgkamper. Med Palin skulle McCain sikre kjernevelgerne på høyresiden i partiet.

McCain begynte med å takke president George W. Bush for måten han har ledet landet på. Men senere brukte han mye tid på å snakke om behovet for endring i Washington, og at han er mannen som kan få det til.

For et år siden regnet de aller fleste med at John McCains presidentambisjoner ville strande, som de gjorde i 2000. Halve staben hans sluttet, og valgkampkassa var tom. Men McCain bygget seg sakte, men sikkert opp igjen, og torsdag kveld ble han kronet som Republikanerens presidentkandidat.

LANDET FØRST: - Jeg jobber ikke for et parti. Jeg jobber ikke for interessegrupper. Jeg jobber ikke for meg selv. Jeg jobber for dere, sa presidentkandidat John McCain i avslutningstalen.
JIM YOUNG
SMILENDE: Republikanernes presidentkandidat John McCain fridde til sentrumsvelgere i sin landsmøtetale torsdag.
MIKE SEGAR
I SKYGGEN: Republikanernes presidentkandidat John McCain (t.h.) klarte ikke helt å trå ut av sin visepresidentkandidat Sarah Palins skygge da han holdt sin landsmøtetale torsdag, mener eksperter og partifolk.
ERIC MILLER
LAV TENNING: Republikanernes presidentkandidat John McCain får skryt for innholdet i sin landsmøtetale, men han klarte ikke å tenne partifellene på samme måte som visepresidentkandidat Sarah Palin kvelden før, mener politiske analytikere.
ERIC MILLER