Avlysningen den 24. september ble ikke tatt nådig opp av Letterman, programleder av CBS' «Late Show». I tiden etter har Letterman ved enhver passende anledning hånet McCain etter alle kunstens regler.

Grunnen til Lettermans opphisselse er at McCain avlyste fordi han angivelig måtte til Washington for å rydde opp i finanskrisen. Men Letterman viste video av at McCain satt i studio hos nyhetsanker Katie Couric, på samme kanal, samtidig som han skulle vært hos Letterman.

— Jeg følte meg som en patriot da jeg lot McCain dra for å ordne opp i økonomien. Nå føler jeg meg mer som en «stygg date», sa Letterman.

En talskvinne for McCain sa at tidspunktet ikke føltes riktig for komedie.

Se Letterman latterliggjøre McCain (artikkelen fortsetter under videoen).

Letterman har vært en av USAs største TV-personligheter i snart 30 år, og showet hans blir sett av rundt fire millioner amerikanere hver ukedag.

McCain har tidligere vært gjest en rekke ganger. Han brukte «Late Show» til å annonsere at han ville stille som presidentkandidat 1. mars i fjor.

TV-kjendisen har sagt at McCains problemer i valgkampen startet da han trakk seg fra hans show. Vel er det en vits, men avlysningen har neppe hjulpet McCain blant Lettermans seere.

Letterman er også svært stolt av å fortelle at han er fra Indiana, en delstat som har stemt republikansk siden Nixons valgseier i 1968, men som Obama i år har en sjanse til å vinne.

McCain skal delta hos Letterman torsdag, dagen etter den siste TV-sendte debatten mellom McCain og Barack Obama.

CARLOS BARRIA
RASENDE: Bak vitsingen om McCain er det tydelig at David Letterman mislikte å bli avvist av presidentkandidaten.
Jeffrey R Staab (ARKIV)