— Vi kunne se røyken fra FN-bygningen. Queens er jo ikke så langt herfra, sier pressetalsmann Karstein Klepsvik i UD til NTB.

Klepsvik følger Petersen i New York under generaldebatten i FNs hovedforsamling, der et stort antall stats- og regjeringssjefer deltar.

Norges utenriksminister ble oppskaket da han fikk høre om flystyrten og med egne øyne kunne se røyken stige opp fra krasjstedet.

Petersen preget

— På bakgrunn av det som er skjedd i høst, så er det jo klart at han er preget av det. Det er jo litt spesielt når noe sånt skjer, sier Klepsvik.

Flystyrten skjedde på tredje dag av den ukelange generaldebatten i FN. Det ble ikke gitt ordre om å evakuere FN-bygningen, som ligger ca. 50 kilometer unna ulykkesstedet. En talsmann for FNs generalsekretær Kofi Annan sa at møtene skulle fortsette som planlagt. Likevel ble det raskt klart at det ville bli forsinkelser fordi gatene rundt FN-bygningen ble avstengt.

Mandag formiddag, lokal tid, skulle utenriksminister Jan Petersen holde Norges innlegg under ministermøtet i Sikkerhetsrådet om terrorisme. Sperringene rundt FN-bygningen og trafikkaoset i New York gjorde at møtet måtte utsettes. (NTB)