Kildene opplyser at to sykehusansatte ble drept i et bombeangrep i området for to dager siden.

I byen Qaim, som ligger nær Iraks grense mot Syria, raser kampene mellom amerikanske soldater og irakiske opprørere. Amerikanerne bomber konstant området fra lufta. Krigshandlingene har fatale konsekvenser for sivilbefolkningen.

– Helse— og matsituasjonen i Qaim er svært dårlig, sier dr. Hamid al-Alusi ved byens sykehus.

– De sørlige og vestlige delene av Qaim blir hele tiden bombet av amerikanske fly. Sykehuset, som ligger i sentrum av byen, er sperret av. Dette hindrer folk i å komme seg dit. Helsepersonell har i tillegg forbud mot å bevege seg rundt i byen, forteller han videre.

Legen opplyser at sykehuset mistet en sjåfør og en ambulanseassistent for to dager siden da en hovedvei i byen ble bombet.

– Vi har akutt mangel på medisiner og mange mennesker som er evakuert fra byen til en teltleir midt i ørkenen dør, forteller dr. al-Alusi.

Fordi sykehuset er sperret av og folk fra andre deler av byen ikke har mulighet til å komme seg dit, og ambulanser nektes å ta seg rundt i byen, har ikke legen oversikt over antallet sårede og drepte.

– Vi har ikke vært i stand til å evakuere sårede og drepte siden før helgen, sier legen. Da hadde ti personer blitt drept og sju såret.