– Dette kommer til å bli et utrolig, utrolig sted å være tirsdag kveld. Det blir historisk, sier Michael King til NTB i Grant Park, der Barack Obamas valgvake arrangeres.

– Jeg er svært spent. Dette valget er veldig viktig for USA, sier King mens han venter på kunder til sykkeldrosjen sin.

Obamas valgkampledelse har sendt ut 65.000 billetter til valgvaken, men hundretusenvis av andre kommer også til å samle seg i parken.

Galskap Ordfører Richard Delay tror opptil en million mennesker kan komme til å møte opp for det Obama-tilhengerne håper blir feiringen av USAs første svarte president.

– Det blir galskap med så mange mennesker. Det kommer til å rocke her nede tirsdag kveld! sier Steven Breen, en annen av Chicago-innbyggerne som skal ta turen til sentrum valgkvelden.

Men det kan bli en lang kveld for dem som vil høre senator Obama holde seierstale eller erkjenne nederlag. Han kommer trolig tidligst til å gå på scenen klokken 22 lokal tid, når valglokalene i California stenger.

Sikkerhetstiltak Så store menneskemengder er en sikkerhetsutfordring, uansett om folk er i seiersrus eller skuffet etter et nederlag. I Chicago er alle polititjenestemenn på jobb, og brannmannskaper har fått beskjed om å ta med utstyr hjem i tilfelle de må rykke ut til en krisesituasjon.

– Jeg er svært trygg på at vi kan sørge for sikkerheten til både senator Obama, innbyggerne i Chicago og de forskjellige nabolagene, sier Jody Weis i Chicago-politiet.

Amerikansk politi har under valgkampen avdekket flere planer om å drepe Barack Obama. I oktober ble to nynazister pågrepet i Tennessee.

Enkelte frykter det blir uroligheter dersom John McCain stikker av med seieren.

– Jeg tror det kan bli problemer her dersom Obama ikke vinner. Da blir det mange sinte og skuffede mennesker. Det blir nok ikke opprør, men jeg tror det blir uroligheter enkelte steder, sier Steven Breen til NTB.

Ikke nei til Obama Chicago-ordfører Richard Daley skulle ønske arrangementet ble holdt på et stadion, der det er enklere å kontrollere menneskemengden, men Daley sier han ikke kunne si nei til Obama.

– Ser du for deg at jeg sier nei til senator Obama? Slutt og tull, så dum er jeg ikke, sa Daley spøkefullt før helgen.

– Dette er en historisk hendelse. Dersom folk vil komme til parken, så burde de gjøre det, lyder ordførerens oppfordring.

Regningen på arrangementet er beregnet å bli 2 millioner dollar, og den dekkes av senator Obamas velfylte valgkampkiste.

Massasje for billett Svært mange ønsker seg billett til Obamas valgvake. De som får tildelt billett, må vise ID for å komme inn, men de har lov å ha med seg en gjest. Og det er mange som tilbyr seg å være følge, skriver avisa Chicago Tribune. På internettsiden craigslist.com ligger det ute bønn om billett fra personer i blant annet Sverige, Texas og på Hawaii.

En kvinne fra Rogers Park i Chicago tilbyr massasje og hjelp med Apple-datamaskiner i bytte mot en billett.

John McCain skal tilbringe valgkvelden i hjemstaten Arizona, og han planlegger ikke noe kjempearrangement. Valgvaken blir holdt på Arizona Biltmore Hotell i Phoenix.

Hvem vil du ha som amerikansk president? Si din mening!

Tore Meek