Tusener av mennesker har flyktet fra jordskjelvområdene med busser, lastebiler, på traktorer og til fots. Masseflukten skyldes dels redsel for etterskjelv, og dels mangel på rent vann, mat, medisiner og husly etter skjelvet, som ble målt til 7,9 på Richters skala.

I Bangalore i Sør-India brøt det mandag morgen norsk tid ut panikk, etter at byen ble rammet av et lettere jordskjelv. Skjelvet var sterkt nok til at mange datamaskiner i dette teknologisenteret sluttet å fungere, men det ble ikke meldt om drepte eller skadde.

Leting Redningsarbeidere og overlevende lette natt til mandag norsk tid fortsatt etter ofre for jordskjelvet under ruinene av sammenraste hus i delstaten Gujarat i de nordvestlige deler av India. Mer enn 100.000 mennesker var meldt savnet etter fredagens skjelv i Gujarat.

Usikkerheten knyttet seg først og fremst til hvor mange av disse som lå begravd i ruinhaugene, og hvor mange som hadde flyktet fra området. De fleste av de omkomne skal ha mistet livet da skjelvet rammet byen Bhuj, 950 kilometer sørvest for New Delhi.

Store mengder nødhjelp var natt til mandag på vei til India fra alle deler av verden. Regjeringen i New Delhi vil be Verdensbanken og Den asiatiske utviklingsbank om milliardstøtte til gjenoppbyggingen av de jordskjelvrammede områdene, men ifølge økonomer vil det ta flere måneder før Gujarat — Indias mest velstående delstat - er på beina igjen. Sjuåring reddet En sju år gammel gutt ble søndag reddet etter å ha ligget begravd under mur og sement i 58 timer. Gutten gråt og var i sjokk, men hadde bare noen få skrammer, og to timer senere ble også moren hans trukket ut i live.

Redningsmannskaper nådde søndag fram til avsidesliggende landsbyer som er totalt jevnet med jorden. En overlevende uttalte at landsbyen var blitt utslettet, og "har forsvunnet fra jordens overflate".

Jordskjelvet i Gujarat fredag var det verste som har rammet India på 50 år. Det siste større skjelvet inntil da skjedde i mars 1999, da nordindiske områder ved foten av Himalaya ble rammet av et skjelv som målte 6,8 på Richters skala og kostet rundt 100 menneskeliv.