President Bill Clintons siste fredsskisse, som Israel godtok, men palestinerne avviste, tok til orde for at palestinerne skulle få kontroll over en del av Øst-Jerusalem og innflytelse over Tempelhøyden med Klippedomen og Al Aqsamoskeen.

Politiet antok at så mange som 250.000 mennesker deltok i demonstrasjonen i kveld, der deltakerne bar fakler, flagg og plakater. Jødiske folkesanger ga gjenlyd i de flombelyste gamle murene.

Politiet var satt i beredskap på grunn av de store folkemassene, og fire av demonstrantene ble arrestert fordi de bar T-skjorter med tekster som oppfordret til voldshandlinger mot araberne.

Jerusalems borgermester Ehud Olmert sa at massemønstringen ikke bare var en demonstrasjon, men et uttrykk for befolkningens følelser etter at deler av byen ble gjort til gjenstand for forhandlinger med palestinerne.En demonstrant fra den palestinske organisasjonen demonstrerer i Hebron mandag foran et bilde av Klippedomen i Jerusalem og 12-åringen Mohammed Al-Durra som ble drept i armene på sin far under sammenstøt i fjor høst. (Foto: AP/SCANPIX)NTB