_PER ANNAR HOLM

JOSTEIN IHLEBÆK

ANDREAS BAKKE FOSS

VIBEKE BUAN_

Klokken 13.30 mandag ettermiddag bekreftet politiet at det var savnede Martine Vik Magnussen (23) som ble funnet drept i London.

— Vi kan bekrefte at det er den savnede norske studenten som ble funnet død, sier talsperson for Scotland Yard, Lisa Joe, til Aftenposten.no.

Kvinnens pårørende ble varslet om at Magnussen ble funnet død, før politiet bekreftet opplysningene. De er for tiden i London.

Holder sammen Venner av Martine Vik Magnussen er i sjokk etter den tragiske hendelsen.

— Jeg kan nesten ikke tro det. Hele situasjonen er helt uvirkelig, jeg tror ikke det har gått opp for oss ennå. Dette preger hele vennegjengen, sier en av Vik Magnussens venner til Aftenposten.no.

Han forteller at vennene har holdt tett kontakt på telefonen i dagene etter at Martine forsvant. De har vært forberedt på at den døde kvinnen som ble funnet var venninnen, men håpet likevel i det lengste på at Martine kunne være i live. Derfor var det veldig tungt å få beskjeden om at hun var funnet død.

— Nå tenker vi mest på familien hennes og hennes nærmeste, sier 23-åringen til Aftenposten.no.

«Du er umistelig»

Reaksjonene i miljøet rundt den savnede kvinnen er sterke. På nettstedet Facebook hadde flere av vennene hennes gitt utrykk for at de fryktet det verste.

«Elsker deg over alt, vil aldri glemme deg jenta mi. Du vil alltid være hos meg», «Elsker det over allllt Du er umistelig... Uvirkelig.»,«Du vil bli savnet». «Du var helt spesiell for meg, og savnet etter min bestevenninne er ubeskrivelig. ELSKER DEG».

Det er noen av meldingene som er postet på venners profiler på Facebook.

Obdusert i dag

Liket ble funnet i en kjeller i en bygård i Great Portland Street få kilometer fra stedet hvor 23-åringen sist ble observert natt til fredag. Da var hun på utestedet Club Maddox sammen med venner.

Magnussen skal ha planlagt å dra på et nachspiel, og ble meldt savnet senere fredag da hun ikke kom tilbake til leiligheten hun bor i.

Politiet i London har foreløpig ikke villet kommentere om de har noen mistenkte i saken, men tre arabiske menn skal etter Aftenposten.no erfarer stå sentralt i etterforskningen.