Børsen i Filippinene hoppet i været og stengte med en vekst på 17,6 prosent etter en stund å ha vært oppe i over 34 prosent vekst. Den lokale mynten peso åpnet styrket i forhold til dollaren.

Under den politiske krisen forrige uke gikk også finansmarkedet gjennom en krise. Børsmeklere flyktet fra børsen da steinkastende demonstranter i helgen løp gjennom forretningsstrøket i protest mot Filippinenes tidligere president Joseph Estrada. I dag var meklerne tilbake på jobb og handlet som aldri tidligere.

En mekler beskrev situasjonen som en generell følelse av lykkerus, men advarte mot å ta gledene på forskudd. Mange vanskeligheter venter Filippinene og landets nye president.

Analytikere poengterer at Arroyo bør levere resultater raskt, for å avskjære farer som truer under gledesrusen.-Be for meg slik at jeg lykke si å tjene dere på en god måte, sa den nyinnsatte presidenten på Filippinene til folkmengden som var samlet for å hylle henne i forbindelse med en takkemesse søndag.{nl}(Foto: AP/SCANPIX)NTB