– Bush, fascist, du er en terrorist, ropte mengden som ble overvåket av 8.000 politifolk i gatene i feriebyen Mar del Plata.

Ledere for de amerikanske landene samlet seg fredag for å diskutere en mulig frihandelsavtale for hele Amerika (FTAA) og hvordan Latin-Amerikas økonomi kan forbedres.

Chavez med spade

Venezuelas president Hugo Chavez er en av dem som sterkest fordømmer den økonomiske modellen til Bush. Chavez vil også stoppe FTAA.

– Vi kom hit for å begrave FTAA. Jeg har tatt med spade, sa Chavez til pressen fredag.

Chavez skal snakke på et alternativt toppmøte før det to dager lange møtet med de amerikanske lederne begynner fredag kveld. På det såkalte Folkets toppmøte stiller om lag 40.000 studenter, menneskerettsforkjempere, fagforeningsfolk og kjendiser opp, deriblant fotballegenden Diego Maradona, presidentkandidat i Bolivia, Evo Morales, og den argentinske vinneren av Nobels fredspris, forfatteren Adolfo Perez Esquivel.

– Vi er her med forslag til hvordan en ny fremtid for Latin-Amerika kan bygges, sa Adolfo Perez Esquivel.

Det var satt inn et spesialtog for å frakte alle demonstrantene til Mar del Plata fredag. Diego Maradona hadde plass fremst i toget og bar stolt det argentinske flagget.

Takket vertskapet

Argentinsk politi slet med å holde demonstrantene mot Bush borte fra den amerikanske ambassaden og dannet en jernring rundt lokalene der møtene holdes.

Bush selv benyttet et møte med president Nestor Kirchner til å takke vertskapet.

– Det er ikke lett å være vert for alle disse landene. Kanskje er det spesielt vanskelig å være vert for meg, sa Bush i et møte med Argentinas president.

Bush lovet også å være høflig mot sin erkerival Chavez.

– Jeg skal selvfølgelig være høflig. Det er det det amerikanske folk forventer av sin president, sa Bush.

PROTEST: Verken ansiktsuttrykk eller t-skjorte levner noen tvil om hva Diego Maradona mener om George W. Bush. FOTO: REUTERS