Tyvene kom i hurtigbåt og tok kontroll over slepebåten som lå ved skipet, ifølge en pressemelding fra rederiet Frontline. Oljetankeren var da kommet halvveis i lastingen av 300.000 tonn olje som skal til USA. Det tar omtrent et døgn å få all oljen om bord.

– Vi fikk melding om hendelsen rundt klokken 22, men da mannskapet låste seg inn i maskinrommet, hadde vi ikke kontakt med dem på tre timer, sier pressetalsmann Per Rønnevig i Frontline til NTB.

Indere Rederiets hovedaksjonær er John Fredriksen, kypriotisk statsborger, men bosatt i London. Kapteinen om bord på Front Chief er inder, det samme er størstedelen av mannskapet, mens overstyrmannen er russisk.

– Det skal ha blitt løsnet skudd, men heldigvis ble ingen skadd. Likevel var dette er en tøff opplevelse, selv for tøffe sjøfolk, sier Rønnevig.

I tillegg til mannskapet på 23, var det også seks nigerianske lasteinspektører om bord.

Til havs Skipet fikk ingen nevneverdige skader i angrepet. Tyvene forlot skipet etter en times tid, og de fikk med seg noen personlige eiendeler og penger.

Skipet forlot søndag ettermiddag lastebøyen det lå ved og seilte ut i tryggere farvann til havs. Lasteinspektørene ble satt på land.

– Skipet ligger nå og venter til vi har fått garantert sikkerheten ved oljeterminalen, slik at lastingen kan fullføres, sier Rønnevig søndag kveld. Trolig kan skipet vende tilbake til lastebøyen allerede mandag.

Rederiet arbeider også med å gi sjøfolkene en debrifing etter angrepet.

Det er andre gang på et halvår at et Frontline-skip blir angrepet utenfor Afrika. Sist skjedde det utenfor Somalia, men den gang ble piratene spylt vekk.

– Dette skipet har de samme forsvarsmulighetene, men denne gangen kom piratene så fort at mannskapet ikke rakk å spyle, sier Rønnevig.

GIGANT: Oljetankeren Front Chief er 334 meter lang. FOTO: FOTOFLITE