I ettermiddag slo det norske skandaleskipet til ved kai nummer 3250 i Rotterdams enorme havn, etter at dykkere hadde arbeidet med å rense lekke tanker og sikre skipet.

Sperret

Området rundt båten ble straks sperret for pressefolk og andre. Ingen uvedkommende slapp om bord.

Men sjøfartsinspektør John Ramsøy, en av hovedpersonene i sjøforklaringen som starter i morgen klokken 10, og representanter for rederiet Odfjell ga innblikk i situasjonen om bord:

Alle i besetningen er slitne og nedbrutte etter ulykken som kostet fire franske og spanske sjøfolk livet, samt den omfattende lekkasjen sammenstøtet påførte "Bow Eagle".

Særlig gjelder det naturlig nok de to filippinske sjøfolkene som var på vakt da ulykken skjedde, og den norske kapteinen som etter eget ønske er fratatt ansvaret om bord.

Tilkalte katolsk prest

— Vi har forsikret alle at vi vil gi dem full støtte, sa Odfjell-direktør Ole-Johan Haahjem. Det gjelder også "de som nå har innrømmet at de ikke har gjort det de skulle", som Haahjem formulerte det.

Rederiet ba i går den norske sjømannspresten i Rotterdam om å bistå mannskapet. En katolsk prest ble også tilkalt for å bistå særlig filippinerne.

Ingen av mannskapet får forlate "Bow Eagle" før politiet anser seg ferdige med saken.

FÅR HJELP: Mannskapet om bord på den bergensregistrerte tankbåten "Bow Eagle" har fått hjelp fra prester.
Foto: Juha Roininen