ANNE ÅNSTAD, NTB Washington

President George W. Bush var i boligdelen av Det hvite hus, et godt stykke unna stedet der skuddene falt. Han ble orientert om situasjonen.

Et øyenvitne forteller til CNN at de hørte to eller tre skudd, og så en mann som så ut til å skyte vilkårlig rundt seg. Politiet dukket umiddelbart opp på stedet, og begynte å snakke med en person som befant seg inne blant noen busker på sørsiden av huset.

Ifølge øyenvitnet, Martin Manley, snakket politiet med mann i rundt 10 til 15 minutter, og ba ham legge ned våpenet. så falt et skudd til, antakelig det som traff mannen i foten. Han ble brakt til sykehus uten livstruende skader. Det er ikke rapportert om vitner som så mannen forsøke å ta seg inn på området rundt Det hvite hus, som er det strengest bevoktede i hele USA.

Det var ikke tilløp til panikk, og det var heller ikke mange mennesker på stedet. Folk som hadde vært på omvisning i Det hvite hus forlot bygningen stille og rolig. Folk så ikke ut til å oppfatte hva som skjedde, forteller øyenvitnet.

Manley er turist fra California, og holdt på å ta bilder av Det hvite hus da episoden skjedde.

Det var stor aktivitet rundt Det hvite hus etter skytingen. Helikopter surret over området, og politi viste seg på takene på eiendommen. I parken rundt presidentboligen gikk politi med våpen i høyeste beredskap, i tilfelle mannen hadde noen medsammensvorne.

Ifølge nyhetsmeldinger var mannen 17 år gammel.

NTB

17-ÅRING SKUTT: En politimann holder vakt utenfor Det hvite hus etter at en sikkerhetsvakt skjøt en 17-åring i foten. (FOTO: REUTERS)