— Det er forferdelig at halshogging og korsfestelse fortsatt skjer, heter det i en uttalelse fra menneskerettighetsorganisasjonen.

Butikkeieren Ahmad Adhib bin Askar al-Shamalani al-Anzi var funnet skyldig i å ha forgrepet seg på en elleve år gammel gutt, for deretter å drepe ham med et tau.

Da guttens far kom for å lete etter sønnen, ble han knivstukket og drept. Butikkeieren skjulte deretter de to drepte på bakrommet.

Sharia

Al-Anzi var tidligere dømt for sodomi og for å være i besittelse av pornografiske filmer, noe som ansees for å være en alvorlig forbrytelse i det sterkt konservative kongedømmet som praktiserer islamsk sharialov.

Saudi-Arabia henrettet i fjor minst 102 mennesker ved halshogging med sabel på offentlig sted, og hittil i år har minst 35 dødsdømte lidd samme skjebne.

Alt fra drap og voldtekter til væpnet ran, narkotikasmugling og konvertering fra islam kan straffes med døden i Saudi-Arabia, der de heller ikke er fremmede for å bruke amputasjoner og pisking som straff.

Obama-besøk

At liket av den henrettede i tillegg blir korsfestet i sentrum av hovedstaden Riyadh, er svært uvanlig og forbeholdt saker der myndighetene virkelig ønsker å statuere et eksempel.

Fredagens groteske henrettelse fant sted få dager før USAs president Barack Obama besøker landet.

Obama innledet etter planen sitt besøk onsdag, og skal ha samtaler med kong Abdullah om en rekke tema, blant dem energispørsmål, fredsprosessen mellom palestinerne og Israel, og terrorisme.

Det er ikke kjent hvor mye tid Obama vil vie til menneskerettighetssituasjonen i Saudi-Arabia, som regnes som er en av USAs og Vestens beste allierte i araberverdenen.

Unnfallenhet

Amnesty International mener vestlige land er unnfallende, og tror forklaringen i all enkelhet skyldes landets store oljeressurser.

— Vesten er åpenbart mer unnfallende overfor Saudi-Arabia enn de er overfor andre sammenlignbare land, konstaterte Amnestys norske generalsekretær John Peder Egenæs i et intervju med NTB i fjor.

Mens Iran får gjennomgå i vestlige medier når de henretter dødsdømte, er det betydelig tausere rundt Saudi-Arabia.

— I forhold til folketallet, er det faktisk flere som henrettes i Saudi-Arabia enn i Iran, konstaterte Egenæs.