Bisjkek: Myndighetene i Kirgisistan har innført unntakstilstand og portforbud sør i landet. Det er landets helsedepartement som fredag offentliggjorde nye tall etter uroen i den sørlige delen av det sentralasiatiske landet. 201 personer er ifølge myndighetene såret.

Samtidig ber både Russlands og Kinas president om ro i landet

— Vi håper det blir en rask stabilisering av situasjonen i Kirgisistan, sa Kinas president Hu Jintao på en regional konferanse i Tasjkent i Usbekistan.

— Kina fortsetter å hjelpe Kirgisistan så mye vi kan, fortsatte han.

Ifølge en talsmann for Kirgisistans overgangsregjering finner politiet fortsatt lik i gatene i den nest største byen Osj.

Overgangsregjeringen i landet sendte natt til fredag pansrede kjøretøy inn i byen.

Rundt 1000 unge bevæpnet med jernstenger og steiner samlet seg i sentrum av byen

Øyenvitnet Azamat Ussamanov

Etniske sammenstøt

— Rundt 1000 unge bevæpnet med jernstenger og steiner samlet seg i sentrum av byen, forteller øyenvitnet Azamat Ussamanov til nyhetsbyrået AFP.

Ungdommene satte fyr på butikker og biler, og ifølge øyenvitner var det etniske kirgisere og etniske usbekere som barket sammen i voldelige sammenstøt.

  • **LES OGSÅ

Kirgisistan kan bli delt**

7. april ble Kurmanbek Bakijev avsatt som president etter voldelige protestaksjoner i hovedstaden Bisjkek. Minst 86 personer ble drept i opptøyene. Flere internasjonale ledere har advart om borgerkrig i landet.

Utsatte valg

I midten av mai stormet Bakijevs tilhengere offentlige bygninger i byene Batken, Jalalabad og Osj sør i landet. Den sittende overgangsregjeringen anklager den tidligere presidentens støttespillere for å planlegge et kupp.

Den midlertidige regjeringen har avlyst det planlagte presidentvalget i oktober, og utnevnt statsminister Roza Otunbajeva til president ut 2011. Kirgisistan er strategisk viktig for både USA og Russland, som begge har militærbaser i landet.

SATT I BRANN: En brennende bygning i byen Osj sør i Kirgisistan. Uroen i landet fortsetter.
STR