Lahore: Minst 45 personer ble drept da to selvmordsbombere sprengte seg i luften i den pakistanske storbyen Lahore fredag.

Angrepene ble gjennomført med kort mellomrom i et travelt område av byen. Selvmordsangrepene var rettet mot militære kjøretøyer, og minst ni av de drepte var soldater.

– Vi har samlet konkrete tekniske bevis som vil hjelpe oss å identifisere angriperne. Begge angriperne var til fots, sier politisjef Tariq Saleem Dogar i Punjab.

Fredagsbønn

Eksplosjonene rammet idet innbyggere i byen forberedte fredagsbønnen. Selvmordsbomberne gikk bort til de militære kjøretøyene og sprengte seg i luften.

— Den første eksplosjonen var veldig liten og ble fulgt av lyden av skyting. Rett etter var det et stort smell som rammet en bil fra hæren, sier Mohammad Bilal, som akkurat hadde satt seg ned for å spise lunsj på en restaurant i nærheten.

— Det var et mellomrom på 15 sekunder mellom de to angrepene. De kom til fots. Målet deres var militære kjøretøyer, sier polititalsmann Chaudhry Mohammad Shafiq om angriperne.

Mange drept

En bølge av selvmords— og bombeangrep har kostet over 3000 personer livet i Pakistan siden 2007. Mandag ble kontorer Lahore-politiet bruker til avhør, rammet av et selvmordsangrep.

Pakistanske myndigheter har gjennomført omfattende aksjoner mot opprørere og mener Taliban er svekket.