– Muslimske brødre i Afghanistan, og særlig i Kabul, stå sammen med mujahedin så invasjonsstyrkene kan bli kastet ut, sier al-Zawahiri i en tre minutters video lagt ut på et nettsted som ofte brukes av militante islamister.

Det sies ikke noe om når videoen ble spilt inn, men den legges ut samtidig med de kraftigste kampene i Afghanistan siden USA invaderte landet og styrtet Talibanregimet i 2001. Til nå i år har over 1.000 mennesker blitt drept i ulike voldshandlinger. Blant dem er 64 utenlandske soldater, 47 av dem amerikanske.

Bare de siste to dagene har selvmordsangrep, bombeeksplosjoner og kamper i flere ulike afghanske provinser krevd om lag 50 menneskeliv, opplyste amerikanske militære onsdag.

De neste månedene er det ventet «betydelige kamper» i den sørlige delen av Afghanistan, ifølge den amerikanske obersten Tom Collins, som onsdag møtte pressen i Kabul.

En NATO-styrke forbereder seg nå på å rykke inn i det urolige sørlige Afghanistan, som har vært et kjerneområdet for Taliban. NATO-soldatene gjør det mulig for USA å trekke ut om lag 3.000 av de 23.000 soldatene de nå har i Afghanistan. (©NTB)