For to dager siden ble kaninen, en dvergvedder, og måseungen levert inn til Tertnes Dyreklinikk. Begge var de utsultet og magre, men ellers i god form.Torsdag ettermiddag var de klare til å bli med hjem til Mona Burås for å få kjærlighet og pleie.

Stjålet fra Vestkanten

Burås hentet dyrene torsdag ettermiddag. På veien stoppet hun og barna på Vestkanten kjøpesenter for å gå på badeland.

Måsen lå trygt i en pappeske på gulvet i baksetet og kaninburet sto i passasjersetet.

– Da jeg kom tilbake fant jeg ikke bilen. Først trodde jeg at jeg hadde parkert i en annen etasje, men etter å ha lett gjennom hele parkeringshuset skjønte jeg at bilen var stjålet og det samme var både måsen og kaninen, forteller Burås fortvilet.

Det viste seg at overvåkingskameraene hadde fått med seg alt sammen.

– Jeg fikk hjelp av vekterne på senteret. De viste meg overvåkingsfilmen av tyveriet. Klokken 18:57 går to personer bort til bilen, og klarer å bryte opp dørene. Kaninburet slenger de i baksetet før de kjører ut av parkeringshuset. Kaniner er veldig skjøre dyr, jeg bare håper det gikk bra med den, sier den opprørte dyrevennen.

Har anmeldt tyveriet

Hun politianmeldte forholdet torsdag kveld.

– Vi har mottatt en anmeldelse og våre patruljer vil være på utkikk etter bilen med dyrene, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Ragnar Lyssand.

Bilen er en hvit Toyota Hiace kombibil fra 1989 med registreringsnummer BN 46598. Aller mest er Burås bekymret for dyrene.

– Kaninen hadde heldigvis vann og høy så den klarer seg en stund. Måsen derimot klarer seg ikke lenge uten mat og drikke, kommer den ikke til rette i løpet av det neste døgnet er jeg redd den dør, sier hun og kommer med en innstendig bønn til dem som stjal bilen.

– Sett dyrene fra dere et sted de blir funnet og kan få hjelp.

FORTVILET: Bilen til Mona Burås i Dyrebeskyttelsen i Hordaland ble stjålet fra parkeringshuset på Vestkanten torsdag kveld. I baksetet lå en måseunge og en mager kanin. ¿ Jeg blåser i bilen, bare gi meg dyrene igjen, ber hun.
INGVILD BRUASET