Torsdag åpnet rettssaken mot paret i den østtyske byen Cottbus. Den 44-årige moren og 38-årige stefaren skal ha mishandlet og forsømt gutten i store deler av hans korte liv.

Da gutten ble funnet, hadde han ligget i fryseren i tre år. Den sto like ved kjøkkenbordet hvor familien og sju andre barn hadde inntatt sine daglige måltider.

Moren er også tiltalt for svindel. Ved å skjule at sønnen var død, kunne hun fortsette å motta barnetrygd. Hun skal ha fortalt naboer og venner at gutten var alvorlig syk og innlagt på sykehus.

Aktor i saken mener at foreldrene allerede i 1998 begynte å nekte gutten mat og medisiner. Da var han tre år gammel. Etter at gutten begynte å skrante, skal moren ha bundet ham fast i sengen i dagevis og slått ham.

En sjelden gang skal han ha fått mat og vann, men sommeren 2001 var tilstanden så dårlig at han døde av utmattelse og fysisk svakhet, hevder aktor.

Forsvarerne avviser påstanden som er basert på avhør av stefarens mor. Hun har senere trukket sin forklaring.

Tidligere denne uken ble en mann dømt til livsvarig fengsel i München for å ha torturert sin elleve år gamle sønn til døde.