– Vi flyr hjem igjen søndag. Får bare håpe de får inn et nytt hjul til flyet, sier Kim Kristensen (33). Fleipen sitter løst, til tross for dramaet han, datteren og konen Marianne (30) opplevde på vei til bryllup i hjemlandet i går.

– Dette er vel ikke et Dash 8, vel? spør Kristensen en av kabinpersonalet da flyet først skulle gå inn for landing i halv fire-tiden lørdag.

– Jo da, men ikke vær redd, svarer stuerten. Kort tid etterpå begynner kapteinen å senke landingsutstyret og passasjerene kan se at det høyre hjulet henger seg opp før det er kommet halvveis. Det gis beskjed til cockpiten, og landingen avbrytes.

Prøvde tre ganger – Det ble ikke sagt så mye, men man gjorde to nye forsøk på å senke hjulene. Andre gang beveget høyre hjul seg enda kortere, tredje gang kom det knapt ut av luken, sier Kristensen.

Flygelederne varsles, og SK 2867 sirkler over Kastrup for å bruke opp brennstoff. I kabinen er stemningen behersket, forteller Kristensen.

– Det var ingen panikk. Jeg kunne se at to-tre stykker var tydelig preget av situasjonen og ble beroliget av kabinpersonalet.

Da klokken nærmer seg fem, er flyet klart for en kontrollert nødlanding. På bakken er den ene rullebanen skumlagt, mens ambulanser og brannbiler står klare.

– Kommer flyet til å ta fyr? spør Kristensen et av besetningsmedlemmene.

– «Nei» sier hun, da føler jeg meg trygg. Vi hadde jo tross alt Maja på fem uker med oss, sier han.

Flyet landet uten at høyre hjul var ute. Ingen ble skadet i nødlandingen.

Se video av landingen.Problemene med flyet utløste storalarm ved flyplassen. Et stort antall ambulanser og brannbiler satte kurs mot Kastrup og sto parat da flyet nødlandet klokken 16.53.

Flyet ble liggende med høyre side på bakken. Video fra nødlandingen viser at høyre hjul ikke var ute da flyet landet. Den viser også tydelig at piloten slo av motoren på høyre side før landing.

Ifølge den sentrale vaktleder hos Københavns politi, Tommy Keil, ble det slått full alarm klokken 16.25 på grunn av en såkalt «standby 3», som betyr at flyet hadde alvorlige problemer.

Ifølge dansk politi var det 40 passasjerer og fire besetningsmedlemmer om bord. Alle kom hurtig ut, og det er ikke meldt om noen skadde.

På grunn av sikkerhetslandingen var kun én av lufthavnens landingsbaner åpen i går kveld. Det betød store forsinkelser på Kastrup.

Les mer om dramaet i søndags-BT.

Claus Bech, SCANPIX
Claus Bech / SCANPIX