Italiensk politi har arrestert en 29 år gammel mann som er mistenkt for innblanding i et blodbad utenfor Napoli i forrige uke. Seks afrikanere og en italiener ble drept i skyteepisoden.

Mandagens arrestasjon av Alfonso Cesareno, som er siktet for drap og ulovlig besittelse av våpen, er den første i denne saken. Han ble arrestert hjemme hos sine foreldre i Baia Verde nær Caserta, som regnes som et høyborg for den napolitanske mafiaen Camorraen.

En 53 år gammel italiener, som eide en lokal spillebule og skal ha hatt tilknytning til denne mafiagruppen, ble sist torsdag skutt og drept i Caserta. Få minutter senere ble seks afrikanere med ned i nabobyen Castelvolturno.

— Det er ingen tvil om at dette var en av Camorraens blodigste massakrerer, mener parlamentarikeren Lorenzo Dian. Fredag veltet rasende afrikanske innvandrere biler og knuste vinduer i sentrum av Castelvolturno, i protest mot drapene.

Myndighetene i Italia setter nå inn 400 spesialetterforskere med erfaring fra kampen mot organisert kriminalitet, for å få oppklart blodbadet sør i landet. Fra før av er 3.000 soldater utplassert i italienske byer for å bekjempe mafiaen.