Fire år gamle Paulette Gebara Farah, som har vært savnet i over en uke, er funnet kvalt på sitt eget soverom.

Forsvinningssaken har skapt voldsomt engasjement i Mexico. På mexicansk TV har moren til Paulette holdt følgende appell til det mexicanske folk:

«Jeg er desperat. Vær så snille og hjelp meg. Halvparten av hjertet mitt er revet vekk», har moren sagt ifølge danske Politiken.

Og mexicanerne har latt seg rive med. Folk har gitt foreldrene økonomisk støtte til flyers og store reklameskilt langs veinettet med bilde av Paulette med påskriften:

«Hjelp meg å komme hjem. Mitt navn er Paulette. Jeg er fire år gammel, er handicappet og kan ikke snakke. Jeg har en skramme på venstre side av ryggen, og jeg kan ikke ta vare på meg selv. Jeg trenger foreldrene mine».

Moren har forklart at hun la Paulette til sengs natt til 21. mars. Da barnevakten skulle vekke jenta morgenen etter, var datteren ifølge moren forsvunnet.

Men nå har saken tatt en uventet vending. Onsdag ble liket av jenta funnet i en sort plastsekk mellom madrassen og sengerammen i jentas egen seng i foreldrenes leilighet. Det skriver BBC. Leiligheten ligger i et luksuriøst leilighetskomplekset i forstaden Huixquilucan til millionbyen Mexico City.

Rettsmedisinske undersøkelser viser at jenta har blitt kvalt til døde. Nå mistenker mexicansk politi foreldrene. Det er foreløpig ingen siktede i saken.

Moren, mannen og to barnevakter ble satt i husarrest da det kom for dagen at forklaringene deres var motstridende.

Ba datteren tie

Det var moren selv som satte politiet på sporet av familien. En etterforsker skal ha overhørt moren be sin andre datter holde munn, fordi familien ellers kunne bli anklaget for Paulettes forsvinning.

Det er usikkert hvor lenge piken lå død i leiligheten. Ifølge påtalemyndigheten i Mexico var det «kraftig lukt» i leiligheten da barneliket ble funnet.

Statsadvokat Alberto Bazbaz sier ifølge BBC at etterforskerne konsentrerte seg om å søke etter jenta utenfor hjemmet, fordi de antok at hun var kidnappet. At foreldrene til jenta var velstående og bodde i et lukseriøst leilighetskompleks skal ha spilt inn, skriver Politiken.

Paulette-saken settes i sammenheng med den mye omtalt Madeleine-saken fra Portugal. Også her ble foreldrene satt i politiets søkelys. De har siden kjempet for å finne datteren, og bevise sin uskyld.

Britiske Madeleine skal ha blitt bortført den 3. mai 2007. På tross av enorm medieoppmerksomhet og en storstilt etterforskning har politiet foreløpig ikke tatt gjerningsmannen.

ELIANA APONTE