Prinsesse Madeleins «vannsinnesfärd», som Expressen beskriver råkjøringen, fant sted på den 45 mil lange hjemreisen fra Öland til Stockholm.

— Oi!

Utenfor Nyköping skal den unge prinsessen ha holdt minst 160 km/t, ifølge vitner Expressen har snakket med.

— Jeg og min kone var på fei til Stockholm. Vi holdt selv høy fart. Noen ganger opp i 140 km/t. forteller et vitne til avisen.

— To biler, først en svart Lexus-jeep og deretter en svart BMW, passerer oss i veldig stor fart. «Oi», var alt jeg rakk å tenke. Vi hang oss på for å se hvor fort det gikk, men ved 165 våget jeg ikke mer, fortsetter vitnet forklaringen.

- Cruisekontroll

Grunnet litt kødannelse bak to bobiler tok vitnene igjen de to bilene litt senere. De bestemte seg for å kjøre forbi. Da Lexusen ble passert, tittet de inn vinduet på bilen.

— Det var en jente med mørke solbriller. Jeg så med en gang at det var prinsesse Madeleine.

— Jeg kjørte aldri så fort som 160 km/t, sier prinsessen til Expressen. Hun hveder at hun stilte cruisekontrollen på 110 km/t, men medgir at det kan ha gått fortere på noen forbikjøringer.

— Men aldri i de hastighetene, sier Madeleine.

"Råkjører-kungen"

Det er langt fra første gang at representanter for det svenske kongehuset havner i medienes søkelys grunnet råkjøring på svenske veier. Kong Carl Gustaf har ord på seg for å være mer enn litt tung på gasspedalen.

Så sent som i april i år, på motorveien mellom Karlskoga og Stockholm, suste kongen av gårde i en gul Porsche, med dronning Silvia i passasjersetet, av gårde i mellom 150-160 km/t, fortalte vitner den gang.

Kungen i 250

For fire år siden, 15. april 2000, skal Carl Gustaf ha dundret av gårde i en blå Ferrari i 250 km/t på vei til Kastrup flyplass i København.

— Han kjører ofte fort. Vår oppgave er jo å beskytte ham, så da er det bare å trykke gassen i bunn og henge på, sier en av kongefamiliens livvakter i et intervju med Expressen.

Hun er flink å kjøre fort også...
SCANPIX
Prinsessen kan mer enn å gå pent kledd i bryllup...
ARKIV: JAN M. LILLEBØ
Prinsesse Madeleine før gallamiddagen under bryllupsfeiringen for kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.
REUTERS