— Jeg håper presidenten ikke lar seg presse av ytterliggående rådgivere til et uklokt tidsskjema for militær handling. Vi bør velge denne kampen i et øyeblikk som passer våre interesser best. Og akkurat nå er vår primære interesse fortsatt en fullstendig ødeleggelse av al-Qaida og tilknyttede terroristnettverk, skriver Albright i en artikkel i avisen The Washington Post.

Hun viser til at Irak er en kjent størrelse, at man vet om lagre av biologisk og kjemiske våpen, men at det ikke er bevis for at Saddam Hussein har klart å skaffe seg atomvåpen.

— Saddam Husseins militære er langt svakere enn de var for ti år siden. Og han er sikkert oppmerksom på at om han forsøker å angripe et annet land igjen, vil han bli utslettet. Alt dette gir grunn til ro, men ikke selvtilfredshet, skriver Albright.

Hun roser Bush for å ha holdt en overbevisende tale på mange vis, men mener at han verken var "spesifikk eller overbevisende" i forsøkene på å knytte Saddam Hussein til andre og mer umiddelbare trusler. Det er ikke han som er årsaken til de voldsomme sikkerhetstiltakene i USA, innskrenkningen av borgernes rettigheter eller at man har opprettet et nytt sikkerhetsdepartement. (NTB)