Etter bruddet med Jonas Bergström har svenske prinsesse Madeleine trukket seg fra alle offentlige plikter, men onsdag er hun tilbake igjen.

Onsdag kveld serveres det 25-retters middag på Ostindiefararen Götheborg. Hedersgjester er selvsagt kronprinsesse Victoria og Daniel Westling, som gifter seg om tre dager. Men også resten av kongefamilien kommer, og svenske aviser spår at prinsesse Madeleine kan stjele showet.

— Det er fokus på Madeleine (bildet), til tross for at Victoria snart skal gifte seg. Hoffet burde ha fulgt en annen mediestrategi, sier hoffeksperten Roger Lundgren til Aftonbladet .

Kongehusets strategi har vært å fjerne prinsessen fra offentligheten, slik at hun ikke skulle ta oppmerksomheten fra kronprinsessens bryllup. Strategien har mislyktes og i stedet ført til økt interesse for hvor prinsesse Madeleine befant seg. Hun har dessuten blitt kritisert for å ha oppført seg som prinsessen på erten ved ikke å stille opp på verken storesøsterens lysningsarrangement, nasjonaldagen 6. juni eller sin egen fødselsdag 10. juni.

Tirsdag ble hun for øvrig feiret privat av venner og søsken. På menyen sto det pizza.

Artikkelen fortsetter under bildet

CHRISTIAN CHARISIUS

SØSKENTRIO: Madeleine (fra v.), Victoria og Philip. By i forventning

Tross Madeleines comeback er Stockholm by helt klart mest preget av bryllupets hovedpersoner. Alle avisforsider har nyheter om de forestående bryllupsarrangementene. Plakater på vegger, T-banestasjoner og butikker reklamerer for alt fra frimerker til spesialutgaver av produkter som alle prydes av ansiktene til kronprinsesse Victoria og Daniel Westling.

I sentrum av Stockholm strålte solen onsdag. Forventningsfulle turister sto klare ved Stockholms slott for å få tatt bilder av uniformerte adjutanter som øver på kortesjen de skal delta i lørdag.

Den siste generalprøven er fredag klokken 13. Da har nok også byen tatt på seg mer av finstasen, for ennå er det ikke mange av de offisielle bryllupsbannerne å se på husveggene i sentrum.

På erten

Blant nyhetene om gjester, blomster, sommerfugler i Daniels mage og kjoleprøving var det også drypp om Madeleine. Mediestrategien har mislyktes og i stedet ført til økt interesse for hvor hun til enhver tid befinner seg. Hun har dessuten blitt kritisert for å ha oppført seg som prinsessen på erten ved ikke å stille opp på verken storesøsterens lysningsarrangement, nasjonaldagen 6. juni eller sin egen fødselsdag 10. juni.

Tirsdag var den siste private kvelden før bryllupsfeiringen braker løs. Gjester ankom da prinsesse Madeleines leilighet med presanger, trolig en forsinket feiring av 28-årsdagen. Kronprinsessen og Daniel Westling var først på treningssenteret til Westling, før de dro i hver sin bil til prinsesse Madeleine. Prins Carl Philip ankom i olabukser og t-skjorte med pizzaeske i hånden.

Blant gjestene var blant annet prins Carl Philips ekskjæreste Emma Pernald, som også skal komme i bryllupet. Pernald var sammen med prinsen i ti år og ble nær venninne med hans to søstre.