Store deler av verden fulgte spent med da en luftballong, som var formet som en flygende tallerken, svevde over markene i Colorado 16. oktober. Alle trodde at seksåringen Falcon Heene var ombord i ballongen, ettersom foreldrene hans meldte fra om dette.

Da ballongen landet, kunne politiet imidlertid konstatere at den var tom. I ettertid viste det seg at guttungen var gjemt på loftet hjemme.

Det kom fram at foreldrene brukte oppstyret til å markedsføre seg selv for et realityprogram. Sheriff Jim Alderden i Larimer County var mektig irritert og varslet at foreldrene ville kunne vente seg en saftig bot etter stuntet.

Nå er størrelsen på regningen fastsatt, og ifølge Denver Post må foreldrene punge ut med 42.000 dollar, noe som tilsvarer rundt 246.000 norske kroner. Pengene skal dekke omkostningene for redningsaksjonen. Foreldrenes advokat, David Lane, vil ikke uten videre gå med på kravet.

— La oss få se regningene. De betaler ingenting før de får se noen kvitteringer, sier Lane til avisen.

Saken skal for retten førstkommende onsdag i Larimer County.

— Dersom de kan vise til at dette er legitime kostnader, så kan vi diskutere det. Men disse menneskene har uansett ikke slike pengesummer, sier advokaten.