Under dekknavnet William Green skal nordmannen har klart å komme seg inn i en losje i København på slutten av 1980-tallet. Mannen ble raskt et innflytelsesrikt medlem av losjens innerste kretser og lurte alle med å sin oppdiktede fortid som høyt anerkjent losjebror, skriver Jyllands-Posten.

Nordmannen skal ha fortalt at han var engelsk og såkalt Grand Officer i verdens mest anerkjente losje, United Grand Lodge of England.

Etter over 15 år i den danske losjen begynte imidlertid en losjebror å gå nordmannens historie nærmere etter i sømmene. Og mannen fant ut at Green både hadde forfalsket dokumenter og angivelig tatt navnet til en avdød engelskmann.

I dag er William Green utstøtt fra den danske losjen, men ingen vet fremdeles hvem han egentlig er. Spekulasjonene florerer, og flere er overbevist om at han er en tidligere MI5-agent som infiltrerte losjen.

Håndteringen av saken har kastet frimurerne i Danmark ut i en bitter strid og kan sågar føre til at den mektige stormesteren Hans Martin Jepsen blir trukket for retten.