Lukasjenko ble tatt i ed i Republikkpalasset i Minsk med høyre hånd på den hviterussiske grunnloven. Den 51 år gamle presidenten holdt en kort tale etter innsettelsen, og brukte anledningen til å rette krass kritikk mot motstandere i EU og USA.

– I dag er folkets vilje blitt lov etter at de valgte sin president fritt og uavhengig, sa Lukasjenko i sin TV-sendte tale etter innsettelsen.

– Ingen utenfor dette landet har rett til å overse folkets vilje. Kjære politikere, vær så snill og heller bry dere om det som skjer i deres eget hus. Hviterussland har et sterkt immunforsvar. Deres klønete forsøk på smitte med revolusjonsviruset har derfor motsatt effekt og er blitt en motgift mot dette ondet, fremholdt presidenten og takket sine tilhengere.

Ingen utenlandske statsledere overvar seremonien lørdag, og spesielt Russlands president Vladimir Putins fravær tolkes som bevis for hvor isolert Lukasjenko er etter at han ble gjenvalgt 19. mars.

Både opposisjonen og internasjonale valgobservatører sier valget var preget av fusk og trusler. President Lukasjenko, som omtales som Europas siste diktator, kom først til makten i 1994 og fikk offisielt 83 prosent av stemmene i valget i mars.