— Vi sier det er trygt å fly med selskaper som er sertifisert av de europeiske luftfartsmyndighetene, som dette selskapet er. Men det er helt klart at vi vil gå inn og se spesielt på denne saken, sier luftfartsdirektør Otto Lagarhus til NRK.

Han viser til at det er en del spekulasjoner rundt ulykken i Hellas, og mener det er viktig å få mest mulig informasjon om det som er skjedd.

I 2003 ble et Helios-fly med passasjerer fra Star Tour evakuert på flyplassen i Bodø, etter at tårnet hadde meldt om røykutvikling i flyet. Dette viste seg å være falsk alarm, men flere av passasjerene rettet kritikk mot flypersonalets håndtering av situasjonen.

Flyselskapet Helios flyr blant annet charterturister for de norske reiseoperatørene Star Tour og My Travel, med flyginger fra Bergen, Bodø og Tromsø.

Informasjonssjef Lena Petersson i Star Tour sier til NTB at hun aldri har hatt inntrykk av at Helios slurver med sikkerheten i flyene.

– Men det er for tidlig å si noe om søndagens flystyrt vil få noen konsekvenser for vårt samarbeid med Helios, sier hun.