Det mener i alle fall den svenske statsadvokaten Bo Birgersson, som har henlagt saken mot en mann i Malmö som hadde filmet 20 av naboene uten at de visste om det.

– Man kan ikke bli krenket uten at man vet om det. Og får man i ettertid greie på at noen har kikket, holder ikke det til å få noen dømt, sier Birgersson til avisen Sydsvenskan.

Den ivrige filmeren ble tatt på fersken i 2004, da en ung kvinne i Malmö oppdaget ham og ringte politiet. Men ettersom politiet ikke fant noe opptak av kvinnen, kan hun heller ikke sies å være krenket, mener den svenske påtalemakten.

Politiaksjonen avdekket at mannen hadde opptak av hele 20 naboer i Regementsgatan i Malmö, alle gjort fra vinduet i sin egen leilighet.

Mens noen av naboene var foreviget idet de laget mat eller så på fjernsyn, var andre nakne og i het elskov.

Den svenske påtalemakten har grublet i to år på hva de skal gjøre med mannen, men valgte til slutt å henlegge hele saken.

Snikfilming er tillatt, men dersom man blir tatt på fersk gjerning ligger det an til straff, konkluderer Bo Birgersson.

– Det er akkurat det samme som med vinduskikking. Å kikke på sine naboer, med eller uten kamera, er bare straffbart om man tar seg inn på deres eiendom og krenker husfreden, eller om de oppdager det og blir krenket på den måten, sier Birgersson som mener det må en lovendring til.