Obama kom med innrømmelsen da han onsdag møtte pressen i forbindelse med markeringen av sine 100 første dager i Det hvite hus.

Presidenten mener å ha gjort framskritt i arbeidet for å bremse de økonomiske nedgangstidene, og sa at vendepunktet kanskje snart er nådd.

Ny kurs Det er likevel viktig å stake ut en ny økonomisk kurs for USA, slik at den manglende ansvarlighet i finanssektoren og næringslivet ikke gjentar seg, påpekte han.

Under den timelange pressekonferansen var Obama innom en lang rekke ulike tema, flere av dem knyttet til utenrikspolitiske spørsmål.

– Jeg førte også valgkamp på et løfte om å endre landets utenrikspolitiske retning, og det har vi begynt på, sa Obama.

Pakistan Den amerikanske presidenten ga uttrykk for alvorlig bekymring over hvor svak Pakistans regjering framstår i forhold til Taliban-opprørernes militære frammarsj.

– Vi ønsker å anerkjenne deres suverenitet, men erkjenner også at vi har enorme strategiske interesser, stor nasjonal sikkerhetsinteresse i å sikre et stabilt Pakistan, sa han.

Obama sa videre at han er overbevist om at det pakistanske forsvaret vil sikre at landets atomvåpen ikke kommer i gale hender.

Han roste også det pakistanske forsvaret for at de nå er i ferd med å overvinne sitt historiske fiendskap til India, og i stedet flytter ressurser til kampen mot Taliban og grenseområdet mot Afghanistan.

Tortur Obama forsvarte videre USAs militære oppbygging i Afghanistan og den begynnende tilbaketrekkingen fra Irak.

Bølgen av bombeattentater i Irak den siste tida bekymrer rett nok den amerikanske presidenten, som likevel fastholder at voldsnivået nå er lavere enn på lenge i landet.

På spørsmål om USAs bruk av tortur, var han mer forsiktig, men fasthold sin egen motstand mot de torturlignende metodene forgjengeren i Det hvite hus åpnet for.