• Tusener av liv ble ødelagt av hensynsløs ondskap. Men vi skal finne de som står bak massedrapene, og de skal straffes. Det sa George W. Bush i en TV-tale til amerikanerne natt til onsdag.

Talen var kanskje den vanskeligste noen amerikansk president har holdt. Uansett hva Bush sa, ville ordene bli en fattig trøst for skrekkslagne amerikanere.

— Terroristene mislyktes

— Vi er fylt av vantro, tristhet og et stille sinne. Massemordere har forsøkt å skremme oss, men de har mislyktes. Terroraksjonen kan ryste bygninger, men de ryster ikke USAs fundament, understreket Bush.

— Det verste i den menneskelige naturen ble møtt av det beste, fortsatte presidenten - og takket alle redningsarbeiderne og alle de tusen amerikanerne som har donert blod i løpet av katastrofedagen.

Jakten i gang

Bush advarte nok en gang de som står bak massedrapene. Klappjakten på terroristene er i gang.

— Våre militære styrker er sterke og de er klare. Vi vil gjøre alt for å beskytte amerikanere både her hjemme og utenlands. Jakten på de som står bak denne ondskapen er i gang, og de skal straffes. Vi vil ikke skille mellom de som utførte dette og de som har hjulpet til, lovet presidenten.

Deretter takket han statsledere verden over for støtte og kondolanser

— Vi står sammen for å vinne krigen mot terrorisme, proklamerte Bush.

Salme

— Ingen vil glemme denne dagen. Men vi går fremover for å forsvare frihet og alt som er så bra med dette landet, sa presidenten.

Før han avsluttet med å sitere en tradisjonell amerikansk salme.

— Even though I walk through the valley of shadow of death, I will fear no evil, for you are with me.

DUKNAKKET OG SORGFULL: George W. Bush ankommer Washington tirsdag kveld.