Blant de drepte er en lokal ordfører som hadde vendt Taliban ryggen. Nå lover lokalbefolkningen hevn.

Angrepet fant sted da en selvmordsbomber sprengte seg selv i luften på et geitemarked i landsbyen Matni i Adazi-området 16 kilometer sør for byen Peshawar.

– Tolv personer er drept, deriblant et fire år gammelt barn, og 36 personer er såret, sier Mohammed Mukhtar, en lege ved sykehuset i Peshawar.

Tilstanden for flere av de sårede skal være kritisk.

Anti-Taliban

Blant ofrene var Abdul Malik, ordfører i Matni. Han ledet en lokal milits som var startet opp for å holde stand mot opprørerne i området.

Malik var tidligere en tilhenger av Taliban-bevegelsen, men de siste årene har han støttet regjeringen. Som følge av dette har han vært utsatt for en rekke attentater.

Etter angrepet søndag ble nyhetsbyrået AP kontaktet av en person som utga seg for å være en opprørsleder i Taliban. Ifølge ham sto Taliban bak angrepet.

Innringeren, som kalte seg Omar, truet også med å angripe alle som organiserer militser mot Taliban.

Lover hevn

Ifølge Al Jazeeras reporter i Islamabad var søndagens eksplosjon så kraftig at alle som var i nærheten av selvmordsbomberen, ble drept, mens flere biler ble ødelagt.

– Angrepet skjedde i et åpent område. Skadene kunne ha vært mye verre om angrepet hadde skjedd i et boligområde, sier reporteren.

Opprørere har gjennomført en rekke angrep i Pakistan den siste tiden i et forsøk på å skremme myndighetene til å avslutte militæroperasjonen som pågår i den stammestyrte regionen Sør-Waziristan. Til sammen er over 300 mennesker drept i terroraksjoner og opprørsangrep i løpet av de siste ukene.

Matni var søndag preget av fortvilelse og sinne.

– Nå er vårt blod blitt spilt i denne krigen, sier innbyggeren Khan Zamir, som var i ferd med å kjøpe en geit til den forestående id-feiringen da angrepet skjedde.

Zamir og flere andre i byen lovet søndag hevn over angriperne.

Fortsetter offensiven

Den pakistanske hæren fortsatte søndag offensiven og kunngjorde at minst 20 talibankrigere og åtte soldater ble drept i de siste kampene. Kampene foregår i hjertet av de opprørerkontrollerte stammeområdene langs grensen til Afghanistan.

Minst 350.000 mennesker har flyktet fra kampene i Sør-Waziristan