Millioner av amerikanere holdt pusten da det var klart for trekningen av Mega Millions-lotteriet onsdag kveld, der vinnerpotten var på astronomiske 2,4 milliarder kroner.

Se video!

15 spilleomganger var gått uten at noen hadde greit å stikke av med hovedgevinsten i lotteriet, og historiens største jackpotgevinst sto dermed på spill.

Amerikanerne gikk mann av huse for å sikre seg lottokuponger den siste uken, selv om vinneroddsen bare var 1 til 176 millioner.

Selve trekningen, som vanligvis finner sted i Atlantic City, ble i anledning rekordgevinsten overført direkte fra Times Square i New York.

Da den magiske vinnerrekka 16-22-29-39-42 var trukket, og Mega Ball nr. 20 hadde trillet på plass, var det klart at milliardpotten ville bli delt mellom to vinnere.

– Jeg er fortsatt helt nummen, fortalte den sjokkerte lastebilsjåføren Ed Nabors i Rocky Face, 145 kilometer nord for Atlanta i Georgia.

Den andre vinneren kjøpte sin kupong i et spritutsalg i Woodbine i New Jersey, og slipper i motsetningen til Nabors også å betale skatt på gevinsten.

REUTERS