Årsaken er at de psykisk utviklingshemmede døtrene har trukket voldtektsanklagene.

De to kvinnene, som i dag er 53 og 45 år, har i nye avhør nektet enhver form for misbruk fra farens side, opplyser østerriksk påtalemyndighet i en uttalelse fredag.

Kvinnene har tidligere forklart seg om seksuelle overgrep for politiet, men etterforskerne mener de to ikke helt forstår hva dette innebærer, opplyser påtaleansvarlig Ernestine Heger til det østerrikske nyhetsbyrået APA.

85-åringens psykisk utviklingshemmede døtre skal også ha snakket om en annen mann i avhørene.

Kvinnenes far har nektet for alle anklager mot ham, og har tidligere hevdet at døtrene refererte til en annen overgriper. Politiet vil fortsette å etterforske saken som har rystet den østerrikske landsbyen St. Peter am Hart.

I august ble 85-åringen varetektsfengslet, siktet for voldtekt, overfall og misbruk av mindreårige eller forsvarsløse personer. Han er anklaget for å ha misbrukt sine to døtre fra 1970-årene fram til mai i år og for å ha forbudt dem all form for sosial kontakt. Politiet sa i august at de mistenker mannen for å ha holdt de to kvinnene låst inne på et lite kjøkken hvor det bare var en trebenk som seng.