Samtidig øker britiske myndigheter presset mot Iran.

– Kvinnen vil bli løslatt innen ett eller to døgn, opplyste talsmann Muhammad Ali Hosseini i det iranske utenriksdepartementet til AFP onsdag.

Han la til at det pågår granskinger for å finne ut hva som skal skje med de 14 andre britene som ble tatt til fange fredag.

Britiske Faye Turney var sammen med de 14 andre om bord på fregatten HMS «Cornwall» da fartøyet ble stanset av iranske styrker fredag. Den britiske forsvarsledelsen hevder å kunne dokumentere at fregatten var i irakisk farvann. Men iranske myndigheter hevder fartøyet var 500 meter inne i iransk farvann, og tok derfor mannskapet på 15 til fange.

Onsdag ble det kjent at den arabiskspråklige statlige fjernsynskanalen Al-Alam ville vise nye opptak av de 15 britene. Kanalen opplyste også at den onsdag ville kringkaste et intervju med 26 år gamle Turney.

Øker presset

Tidligere onsdag ble det samtidig kjent at britene vil søke støtte hos allierte i NATO og FN for å øke presset på landet.

– Dette kan ikke rettferdiggjøres. Det er komplett galt, uakseptabelt og ulovlig, sa statsminister Tony Blair som kommentar til at briter holdes fanget i Iran.

Utenriksminister Margaret Beckett varslet onsdag at britene vil legge all bilateral kontakt med Iran på is, med unntak av kontakt knyttet til de 15 britiske fangene.

Tysklands forbundskansler Angela Merkel ga onsdag støtte til Blair da hun talte til EU-parlamentet i Brussel. Hun sa at anholdelsen av britene var «uakseptabel», og oppfordret Iran til å løslate alle britene umiddelbart.

I en uttalelse fra Det hvite hus onsdag het det at USA støtter Blair, men at amerikanerne ikke søker etter å øke trykket mot Iran.

GPS-data

Storbritannias viseforsvarssjef, viseadmiral Charles Style, hevdet onsdag å ha mottatt GPS-data som viser at fartøyet befant seg 1,7 nautiske mil inne i irakisk farvann da det ble stanset av iranerne.

Ifølge Style var det iranerne selv som oppga denne posisjonen, som to dager senere ble endret til to sjømil lenger øst, godt inne på iransk side av grensa. Den siste posisjonen er derimot ikke dokumentert med GPS-data.

SKIPET: De 15 britene som fredag ble tatt til fange av iranske soldater var utstasjonert på HMS «Cornwall».