— Jeg ble så trist da jeg så hva som hadde skjedd på tv, så jeg ville komme hit for å gi de døde blomster, forteller fem år gamle Hasan Lois, en av flere hundre sørgende som oppsøkte den travle stasjonen i går.

- Ubeskrivelige inntrykk

30 meter under bakken ligger vrakrestene av t-banen som gikk i trafikk på Piccadilly Line da eksplosjonen inntraff, omtrent 500 meter fra stasjonen.

— Redningsarbeiderne jobber under ekstreme forhold. Det er varmt, farlig, og ubeskrivelige inntrykk, opplyser Andy Trotter ved The British Transport Police.

Av hensyn til de pårørende ønsker ikke politiet å gå ut med detaljer fra åstedet.

Den fremste vognen, der flest passasjerer mistet livet, skal være så smadret at den er umulig å flytte fra skinnene. I tillegg til ekstrem hete, asbeststøv og rotter, er det kun 15 centimeters klaring mellom togsettet og tunnelveggene, som gjør redningsarbeidet enda vanskeligere.

Flere aksjoner?

Politiet opplyste i går at de ikke kan utelukke flere terroraksjoner. - Våre etterretningstjenester har ikke fanget opp signaler om flere angrep, sier politikommisjonær Brian Paddick ved Londons Metropolitan Police til Bergens Tidende.

Likevel holder gatefeier Angel Sota (26) ekstra utkikk etter mistenkelige gjenstander eller gjenglemte bager utenfor King's Cross Station.

— Vi er blitt drillet på situasjoner som dette. Oppdager vi noe, skal vi ikke røre gjenstandene, men ringe politiet umiddelbart, sier han.

I går morges ble bosspannene ved t-banestasjonen fjernet av hensyn til sikkerheten. - Det var mitt ansvar å tømme bosspannene hvert 15. minutt. Jobben er ubehagelig, for jeg vet aldri hva som kan være oppi dem, sier Sota.

«Seven seven»

Politiet bekreftet i går at de har klart å identifisere flere av terrorofrene, og at deres pårørende er blitt varslet. Navn på omkomne vil likevel ikke bli offentliggjort før den formelle prosessen rundt identifiseringen er fullført.

Samtidig dukker det opp stadig flere etterlysningslapper med navn og bilde av savnede personer rundt om i byen. De smilende ansiktene viser hvor tilfeldig terroren har rammet. Her er det unge og gamle, kvinner og menn, svarte og hvite, kristne og muslimer. Felles for de savnede er at ingen har sett eller hørt fra dem etter torsdag, dagen som i England nå bare refereres til som «seven-seven» - 7. juli.

SISTE HILSEN: - Jeg ble så trist da jeg hørte hva som hadde skjedd, sier Hasan Loi (5). I går la han blomster utenfor King's Cross Station, som en siste hilsen til de uskyldige terrorofrene.

PÅ VAKT: Gatefeier Angel Sota (26) er alltid på vakt etter mistenkelige gjenstander. - Finner jeg noe, ringer jeg politiet, sier han.

TILFELDIGE OFRE: Lapper med etterlysninger av savnede personer henger tett i tett ved King's Cross Station. Fortvilte pårørende ber nå publikum om hjelp i jakten på de savnede.

HÅVARD BJELLAND (foto)