De få som venter på å komme inn i gondolene, blir sjekket grundig av myndige, dresskledde menn med øreplugger. Fra toppen har turistene førsteklasses utsikt til de nesten tomme sightseeingbåtene på Themsen.

Like etter de mislykkede angrepene mot undergrunnen, frykter alle at terroristene skal slå til enda mer nådeløst neste gang. Londons mest populære turistattraksjoner ser ut til å være åpenbare mål.

Ledelsen ved Millenium-hjulet vil ikke kommentere spørsmålet overhodet. Men besøkende kan ikke unngå å legge merke til at vaktene har øynene på stilk og nervene i høyspenn. Hver eneste gondol blir undersøkt med metalldetektor etter at kundene har forlatt pariserhjulet.

Sjekker bagasje

— Jeg tror ikke bombene har noe å si for folks reiselyst, sier en av sjåførene på Londons klassiske turistbusser - uten å høres helt overbevist ut.

— Hos oss går det som normalt. Vi har ikke merket at turistene svikter, sier han, før han starter rundturen med en buss nesten tom for kunder.

Det populære skrekk-kabinettet London Dungeon, like ved London Bridge, har vanligvis stinn brakke en fredag ettermiddag. Slik var det ikke denne uken.

— Det er en god del roligere enn det pleier. Slik var det etter bombene for to uker siden også. Men vi håper folk kommer raskt tilbake, sier Catherine Peacock.

Hun har hengt opp plakater om at vesker og sekker vil bli undersøkt før man får tre inn i skrekk-kabinettet.

— Alle forstår at vi er nødt til å passe bedre på etter det som har skjedd, sier Peacock.

I hovedsak går likevel livet sin vante gang i metropolen. I Covent Garden gjør pantomimekunstnere og breakere sine faste opptredener, mens forbipasserende koser seg med is eller stopper for en pint.

Og de bussene og undergrunnslinjene som fortsatt går, er langt fra tomme for folk.

- Føles ikke farlig

— Jeg må si jeg er overrasket over at atmosfæren i byen er omtrent som vanlig. Det hadde jeg ikke trodd da jeg hørte hva som hadde skjedd, sier taxisjåfør Bob Keewey.

Han har likevel hatt et oppsving i trafikken de siste dagene.

— En del vil ikke ta «the tube», og da blir det mer å gjøre for oss. Om turistene er redde, vet jeg ikke. De sier ikke så mye.

Ekteparet Vertongen fra Belgia er ikke redde. De har en langhelg i England, og nekter å la seg stoppe av terroraksjoner.

— Vi booket for flere måneder siden. London føles ikke farligere nå enn da. Men det er klart det var ubehagelig med disse siste bombene. Vi var på undergrunnen da det skjedde, og måtte gå en lang omvei for å komme tilbake til hotellet. Alle hjemme i Belgia var bekymret og sendte tekstmeldinger for å høre om vi var ok, sier Marc Vertongen.

På stasjonen i Covent Garden har vaktene i London Underground sin fulle hyre med å svare på spørsmål fra alle som lurer på hvor lenge stasjonen vil være stengt.

— Folk stiller utrolig mange dumme spørsmål. De tror vi vet alt om det som har skjedd. Men vi vet ikke mer enn det alle har hørt på tv, sier Ali, en av vaktene. Han vil ikke si etternavnet sitt.

En plakat som forklarer veien til nærmeste åpne stasjon, ser ikke ut til å dekke informasjonsbehovet. Ved aviskiosken like ved bringer ettermiddagstabloidene siste nytt: «Bombemann skutt og drept på t-banen».

Ennå vil det gå lang tid før livet er helt som før i London-gatene.

TRAVLE TIDER: Taxiene må ta unna trafikken når turistene ikke tør bruke undergrunnen, sier taxisjåfør Bob Keewey.<p/>FOTO: TOR HØVIK