En britisk domstol dømte Muktar Said Ibrahim (29), Yassin Omar (26), Ramzi Mohammed (25) og Hussein Osman (28) til minimum 40 års fengsel hver for det mislykkede angrepet på Londons transportsystem for snart to år siden.

Angrepene skulle speile angrepene 7. juli 2005, da 52 personer ble drept i London.

Dommeren slo fast at de mislykkede angrepene 21. juli ble gjennomført av terrorceller kontrollert av al-Qaida-nettverket.

– Jeg mener helt klart at begge angrepene var en del av en al-Qaida— kontrollert rekke av angrep, sier dommer Adrian Fulford.

Kunne drept Han mener angrepet mot London 7. juli for to år siden viste hvilken dødelige effekt angrepene 21. juli kunne hatt dersom de tiltalte hadde lyktes.

– Det er tydelig at minst 50 mennesker kunne ha blitt drept og hundrevis såret, sa Fulford.

Livstidsdommen mot de fire ble forkynt like etter at det ble klart at det blir en ny rettssak mot to andre som står tiltalt i saken.

De seks ble tiltalt for å ha forsøkt å detonere ryggsekker fulle med sprengstoff på tre undergrunnstog og en buss. Innretningene eksploderte imidlertid ikke, og ingen ble skadd.

– Planlagt I løpet av rettssaken, som har vart i seks måneder, uttalte aktoratet at angrepene langt ifra var blitt satt i gang i all hast etter angrepene to uker tidligere, men at de derimot var blitt planlagt lenge, skriver DPA.

Alle de seks tiltalte har erklært seg ikke skyldige. De har sagt at innretningene var ubrukelige og at hensikten var å protestere mot krigen i Irak.

Politiet har derimot uttalt at tester viser at innretningene kunne brukes, men de vet ikke hvorfor de ikke fungerte.