Sykepleier Jaqueline Palacio Rojo viser kollegaene på sykehuset bilder av seg selv og de 33 som er på sykehuset.

— Det er utrolig. Alt her er lykke. I gÃår kveld var de alle her og hadde en fest, sier hun til bt.no.

Men de psykiske langtidsvirkningene kan bli store. Gruvearbeiderne opplevde 17 dager de ikke visste om de i det hele tatt ville bli funnet. Deretter måtte de vente i mange uker før de kom seg ut. Ingen mennesker har oppholdt seg så lenge under bakken som disse 33. Sjefspsykolog Alejandro Pino har i ettermiddag pratet med dem.

— De har det bra, men livet vil ikke bli normalt på lenge. Vi forbereder dem på å takle mediepresset, sier han til bt.no.

Se video av gjenforeningen her Helsesjekk

De 33 gruvearbeiderne i Chile prøver nå som best de kan å venne seg til dagslys, til livet på overflaten og til sin nye status som rikskjendiser og nasjonale helter.

Etter den spektakulære redningsoperasjonen i Atacama-ørkenen ble alle de 33 sendt til sykehus for grundig helsesjekk. De fleste av dem er i oppsiktsvekkende bra fysisk form etter å ha tilbrakt over to måneder nesten 700 meter under jorden. Kun et fåtall trenger legebehandling.

Chilenske myndigheter har gjort sitt beste for å skjerme gruvearbeiderne fra all oppmerksomheten. Men når de skrives ut fra sykehuset og kommer ut i offentligheten, står tilbudene i kø.

Arbeiderne har allerede blitt superkjendiser i Chile, og flere av dem har sagt at de aldri vil jobbe i en gruve mer. Nå overøses de av alt fra tilbud om nye jobber og roller i reklamefilmer til sponsoravtaler med solbrillefabrikanter og bok— og filmtilbud.

Fotballtur Blant flommen av tilbud og gaver er invitasjoner fra fotballklubbene Manchester United og Real Madrid om å komme og se lagene spille kamper i Europa. Flere av gruvearbeiderne sies å være svært fotballinteressert og takker sikkert ja til det.

En kjent chilensk forretningsmann har gitt gruvearbeiderne en sjekk på 10.000 dollar hver, mens Apple-sjefen Steve Jobs har sendt hver av dem den nyeste utgaven av iPod. Et gresk selskap vil gi gruvearbeiderne og familiene ferietur til de greske øyene.

Og president Sebastián Piñera har invitert gruvearbeiderne og familiene deres til en storslått mottakelse i presidentpalasset.

1 milliard fulgte med

Redningsoperasjonen fikk enorm oppmerksomhet, ikke bare i Chile, men over hele verden. Anslagsvis 1 milliard mennesker fulgte med via TV og internett i det dramatiske døgnet det tok å få alle de 33 ut fra sitt underjordiske fangenskap.

Hilsener og hyllester strømmer inn til gruvearbeiderne og redningsmannskapene fra fjern og nær.

Blant dem som fulgte TV-sendingene med spenning og som har sendt gratulasjonshilsener, er USAs president Barack Obama, Brasils avtroppende president Lula da Silva, Frankrikes president Nicolas Sarkozy og pave Benedikt XVI.