Begge de russiske forretningsmennene benekter at de hadde noe med drapet å gjøre. Den ene er en forhenværende KGB-offiser, den andre en tidligere soldat.

Høytstående tjenestemenn i det britiske politiet sier til avisa The Independent at de tror det er små sjanser for å trekke de mistenkte for retten.

– Sjansene er fra små til null, sier en ikke navngitt kilde i politiet til avisa.

Scotland Yard har fått beskjed om at mistenkte russere ikke vil bli utlevert i saken, og de får heller ikke gjennomføre nye avhør med folk som tidligere er blitt avhørt. Det gjelder blant annet begge de russiske forretningsmennene.

Fredag ble det funnet spor av det radioaktive stoffet som Litvinenko ble forgiftet med, polonium-210, på en restaurant der den ene av de mistenkte skal ha vært.

De britiske etterforskerne tror at Litvinenko ble forgiftet ved to ulike anledninger, sist gang på en sushirestaurant i Piccadilly sentralt i London, der han møtte den italienske spioneksperten Mario Scaramella.

Den første forgiftningen skjedde trolig på Pine-baren på Millennium Hotel i Mayfair, der Litvinenko møtte de to russiske forretningsmennene.