Det ble onsdag funnet spor av radioaktivitet på to fly som er undersøkt i forbindelse med etterforskningen av Aleksandr Litvinenkos død.

Flyselskapet British Airways opplyser at tre av deres fly er undersøkt i forbindelse med etterforskningen. På to av disse er det nå funnet små spor av et radioaktivt stoff.

Andrej Lugovoj sier til den russiske avisa Kommersant at han 3. november fløy fra London til Moskva med et av de to flyene der det er funnet radioaktivitet. Han avviser imidlertid å ha hatt noe å gjøre med antatte forgiftningen av Litvinenko.

Den tidligere russiske agenten Litvinenko døde i London i forrige uke etter å ha blitt forgiftet av det radioaktive stoffet polonium 210. Britisk politi begynte umiddelbart å lete etter spor etter stoffet på steder Litvinenko oppholdt seg før han ble syk.

British Airways står nå overfor en håpløs oppgave dersom det blir nødvendig å kontakte alle som har brukt de aktuelle flyene den siste måneden. Det er snakk om 33.000 passasjerer og rundt 3.000 ansatte.

Sverige er ett av landene de to flyene har vært innom i løpet av november. British Airways’ svenske presseansvarlige understreker at helserisikoen som radioaktiviteten utgjør, anses som svært liten.

Scanpix