Offeret var en vel 60 år gammel mann som også er innlagt på den rettspsykiatriske klinikken i Sundsvall. Mannen ble overført til akuttmottaket ved Sundsvall sykehus med ansiktsskader og en skadet arm, ifølge avisen Aftonbladets nettutgave.

– Det var helt tilfeldig at han befant seg der ute og ble overfalt, sier sjefoverlege Erik Söderberg til avisen. Overfallet skjedde ca. klokken 3 natt til mandag.

Ifølge Aftonbladet hadde Mijailovic brutt løs et metallrør fra innredningen og slo offeret i ansiktet og over hendene. Personalet overmannet ham raskt, og han ble deretter isolert på rommet sitt.

Gransking

Sykehuset har igangsatt en gransking av det som skjedde, og saken er redegjort for overfor høyere myndigheter. Ledelsen på klinikken kommer også til å politianmelde overfallet.

Mijailovic ble flyttet til den rettspsykiatriske klinikken i Sundsvall i begynnelsen av september. Til da hadde han oppholdt seg i det toppsikrede Kumla-fengselet.

Sjefen for Kumla-fengselet, Christer Karlsson, opplyser til nyhetsbyrået TT at Mijailovics psykiske helse ikke var god, men han vil ikke gå i detaljer om tilstanden.