Knesset-leder Avraham Burg risikerer tiltale, hvis han gjør alvor av planene om å tale til palestinernes lovgivende råd.

Burg har takket ja til en innbydelse fra det lovgivende rådet i Ramallah, som er blitt kalt palestinernes nasjonalforsamling. Hans palestinske kollega Abu Ala inviterte ham til å tale til forsamlingen, da de to møttes i Paris onsdag.

Torsdag reagerte Likuds ledere med raseri på Burgs beslutning om å ta imot tilbudet om et besøk i Ramallah. Partiets juridiske rådgiver Eitan Haberman truet ifølge Jerusalem-avisen Haaretz med "juridiske skritt" mot Knesset-presidenten.

Årsaken er at den israelske regjering betrakter alle palestinske myndigheter og organer som støttespillere for terrorisme. Haberman tilføyde at Knesset verken har bedt Burg reise til Ramallah eller godkjent en slik reise, og at et flertall trolig ville motsette seg planen.

Det er ikke fastsatt noen dato for det omstridte besøket i Ramallah, men Burg skal ifølge Haaretz være fast bestemt på å dra. Han velger i så fall å trosse høyrefløyens kritikk, som i desember i fjor stanset et annet omstridt besøk i byen. (NTB)