Først inntok opprørerne byen al-Gahzaya, som ligger om lag 12 kilometer fra den tunisiske grensa, opplyser en reporter fra nyhetsbyrået AFP.

Byen er tidligere blitt brukt som base for Muammar Gaddafis styrker for å avfyre raketter mot opprørere i Nalut-området i nærheten.

Etterpå fortsatte opprørsstyrkene 10 kilometer mot nordøst og tok over Umm al-Far, et lite sted med kun noen få hundre innbyggere.

Hensikten med opprørernes offensiv er å ta seg videre mot hovedstaden Tripoli, som i likhet med nordvestlige områder fortsatt er under Gaddafis kontroll.

Torsdag kunngjorde opprørernes overgangsråd at Mahmud Nacua blir Libyas nye ambassadør i Storbritannia.

Dagen før utviste Storbritannia alle libyske diplomater utsendt av Gaddafis regime og valgte i stedet å anerkjenne opprørerne i Det nasjonale overgangsrådet som Libyas legitime myndighet.

— Det libyske folket trenger penger til kampene, penger til medisiner, til utstyr og drivstoff. Vi har et desperat behov for penger, sa Nacua i et intervju med BBC torsdag.

Samme dag ble det meldt at opprørerne har sendt et tankskip med råolje fra Benghazi til Sardinia, med det som sies å være den siste oljen opprørerne har igjen på lager.