Ifølge kildene åpnet ukjente geværmenn ild da Gemayels kortesje kjørte gjennom den kristne forstaden Sin el-Fein utenfor Beirut tirsdag.

Gemayel ble såret og straks brakt til et sykehus i nærheten, der han døde kort tid etter.

Gemayel var en av Libanons mest sentrale kristne politikerne. Blant annet var han motstander av den sterke innflytelsen Syria har over Libanon.

Libanon står midt i en voldsom politisk konflikt mellom det anti-syriske flertallet og den pro-syriske opposisjonen, og mange frykter at de politiske spenningene skal utvikle seg til rene gateslag.

Seks pro-syriske ministere trakk seg forrige helg fra regjeringen, og den syriskvennlige islamistbevegelsen Hizbollah beskylder statsminister Fouad Siniora for å stå i ledtog med USA. Hizbollah hevder også at regjeringen har mistet sin legitimitet siden sjiamuslimene ikke lenger er representert.

De siste årene er en rekke høytstående politikere drept i Libanon. I februar i fjor mistet den tidligere statsministeren Rafik Hariri og 22 andre livet i et bombeattentat.

Attentatet mot Gemayel skjedde samtidig med at Hariris sønn Saad al-Hariri holdt en pressekonferanse om den politiske situasjonen i landet. Blant libaneserne er det en utbredt oppfatning at Syria står bak angrepene.

– Syrias hånd står bak dette, sier al-Hariri til CNN.

Den britiske utenriksminister Margaret Beckett var tirsdag raskt ute med å fordømme angrepet.

BESKUTT: Politi undersøker bilen der den libanesiske ministeren satt da han ble beskutt. Foto: REUTERS/SCANPIX
STR
DREPT: Libanons industriminister Pierre Gemayel døde etter at bilen han satt i ble angrepet i Beirut.
MOHAMED AZAKIR