– Det er et religiøst forbud mot å kjempe mot libanesiske landsmenn generelt, og mot muslimer spesielt, og mot å angripe privat eller offentlig eiendom, heter det i en kunngjøring fra sunnimuslimenes øverste religiøse organ, Rådet av libanesiske skriftlærde.

Libanons kristne maronittledere tar også avstand fra all bruk av vold, og ber i en kunngjøring om «våpenhvile blant nasjonens sønner».

I forrige uke utstedte lederen for den sjiamuslimske Hizbollah-bevegelsen, sjeik Hassan Nasrallah, en fatwa der han forbød sine tilhengere å gripe til vold.

Hizbollah har de siste to månedene ledet an i demonstasjonene mot statsminister Fouad Siniora og hans regjering, med krav om større innflytelse.

I forrige uke kom det til gateslag mellom tilhengere og motstandere av regjeringen. Minst tre mennesker ble drept, mange ble såret og biler og bygninger ble ramponert og stukket i brann.

Hizbollah anklager Siniora for å danse etter Vestens pipe, mens han anklager Hizbollah for å løpe Syrias og Irans ærend.

Libanons sunnimuslimske ledere støtter regjeringen og ber opposisjonen stanse protestene.

– Protestene vil ikke lede til annet enn økt splittelse, heter det i fredagens kunngjøring fra Rådet av libanesiske skriftlærde.