Arrestasjonen skjedde i landsbyen Lazarevo nær Zrenjanin i Nord-Serbia, ifølge den serbiske radiokanalen B92, som også var først ute med nyheten om arrestasjonen, skriver Aftenposten.

Mladic skal ikke ha bodd i det aktuelle huset selv, men hadde slektninger på adressen der politiet torsdag gikk til aksjon.

Landsbyen Mladic ble pågrepet i har kun i overkant av 3000 innbyggere, og innbyggerne er i hovedsak etniske serbere.

Fikk tips

Mladic skal ikke ha motsatt seg arrestasjon, og var heller ikke bevæpnet under pågripelsen, ifølge B92.

Operasjonen skal ha skjedd etter et tips om at en person ved navn Milorad Komadic var i besittelse av falske identifikasjonspapirer tilhørende den ettersøkte krigsforbryteren.

— Jeg så fem politibiler og skjønte at de lette på to steder i landsbyer, der sønnen Branislav Mladic bodde, forteller et øyenvitne til den serbiske avisen Blic.

Klokken 16 i ettermiddag serbisk tid ble Mladic fraktet til en spesialdomstol i hovedstaden Beograd. Ifølge Danas.rs skal han utlevers til den internasjonale straffedomstolen innen syv dager.

Beholdt eget utseende

Ratko Mladic levde under dekknavn, men skal ikke ha gjort forsøk på å endre eget utseende.

Fjerner man de første fire bokstavene i dekknavnet - Milorad Komadic - og deler ordene på nytt, får man Radko Madic , ikke helt ulikt krigsforbryterens egentlige navn.

Da den politiske sjefen for bosnia-serberne, Radovan Karadzic, ble arrestert i 2008 hadde en anlagt langt skjegg og utga seg for å være en professor i litteratur ved navn Dragan Dabic. Bildet av Karadzic - før og etter han ble barbert - gikk verden over.

Lammet arm

Kilder som har sett bilder av Mladic sier til serbiske medier at alderen har preget ham sterkt. Han skal også ha hatt en lammet arm.

De siste bildene som har vært vist av ham var sommeren 2009, da bosnisk fjernsyn viste TV-bilder av den ettersøkte mannen i det som angivelig skal ha vært en familiefeiring.

Mladic kan bli utlevert til domstolen i Haag i løpet av de neste syv dagene. Det er ikke klart om noen har gjort krav på dusøren på 10 millioner Euro for opplysninger som kan føre til Mladic arrestasjon.

Hevet militærpensjon

Serbia har de siste årene vært under knallhardt press for å utlevere Mladic. Frem til Slobodan Milosevic ble kastet i 2000 levde han åpent i Serbia. Den serbiske staten betalte også ut militærpensjon til ham, frem til 2005.

De siste årene har det vært gjort flere forsøk på å arrestere Mladic. I 2008 beslagla politiet flere ulovlige våpen i en aksjon mot et hus i Beograd, som skal ha tilhørt den Mladic-familien.

I rettsaken som fulgte våpenfunnet sa kona Bosiljka at hun trodde ektemannen var død.

LANDSBY: Landsbyen Mladic ble pågrepet i har kun i overkant av 3000 innbyggere.
NYHETSGRAFIKK